over mezelf

portret Roger Vermeulen

Elk conflict is uniek, simpelweg omdat geen twee mensen gelijk zijn en geen twee situaties precies hetzelfde. Er bestaat dan ook geen super-wondermiddel voor het behandelen van een geschil. Het heeft veel te maken met gevoel voor proportie, ervaring en kunde. 
Het werken met mensen, het ondersteunen van hun zoektocht naar een betere kwaliteit van hun relatie geeft me erg veel voldoening. 

Verbinden kan op verschillende niveaus. Stel je even een aquaduct voor. Ik kan op de bovenste verbinding gaan staan, strategisch naar conflicten kijken en vervolgens structurele oplossingen implementeren. Daarnaast kan ik ook afdalen en brandhaarden blussen, niet als quick-fix maar om de samenwerkingstoekomst veilig te stellen.

Ik werkte als organisatieadviseur en als HR-eindverantwoordelijke binnen industriële bedrijven.
Begeleiding van conflicten leerde me dat het erg belangrijk is breder te kijken dan de kwestie die speelt, om structurele verbeteringen tot stand te kunnen brengen. De grondlaag aanbrengen, zodat de verf kan pakken.
Het zoeken naar degelijke en duurzame oplossingen staat voorop in m’n manier van werken. Binnen bedrijven weerspiegelen de opbrengsten zich in minder personeelsverloop, minder ziekteverlet en een grotere personeelstevredenheid en betrokkenheid. 

Mijn studies rechten aan de Universiteit Antwerpen, en personeelsmanagement aan de Vlerick Business School, dragen in hoge mate bij tot mijn deskundigheid. 

Mensen zeggen over me

Je bent al heel snel met hem vertrouwd. Mooie mix van professionaliteit, empathie en rust.
Hij maakt de dynamiek van het conflict inzichtelijk voor partijen waardoor het gemakkelijker kan worden opgelost.
Hij hoort ook wat er tussen de regels door wordt gezegd.
Integer, oprecht en betrouwbaar.
Laat zien wat je met een positieve instelling kunt bereiken.
Hij gebruikt heldere verwoordingen.
Bovendien is hij deskundig en analytisch.